19.1.2010

Jos sä tahdot niin...

Jos rakastat oli HYVIN hämmentävä elokuvakokemus. Trailerin nähtyäni tuumasin että musiikkielokuva - no miksipä ei, toimihan se Moulin Rougessa ja Mamma Miassakin. Mutta tämä nyt ei vaan ihan toiminut. Poliisit ja ensihoitajat tanssimassa onnettumuuspaikalla pizzalaatikot käsissään? Hmm... Suosittelen tätä leffaa vain hyvin myötähäpeää kestäville katsojille!

Mutta kaksi helmeä biisiä leffa nosti muistiin "historian hämäristä". Toinen niistä on elokuvan nimikappale, Kaj Chydeniuksen Jos rakastat (alkuperäinen ihanan paatoksellinen tulkinta Kristiina Halkolan) ja toinen on Hectorin Jos sä tahdot niin, josta Samulin Edelmannin ja Jipun versio kuullaan valitettavasti vasta lopputekstien aikana.

jos sä tahdot niin
otan sinun uskontosi
jos sä tahdot niin
on mun valheesikin tosi
jos sä tahdot niin
muutan kirjoille Andorraan
jos vielä siellä sut nähdä saan

jos sä tahdot niin
nimeäsi enää toista en
mut vaikka tahdot niin
kuvaas mielestäni poista en
jos sä tahdot niin
tulen kallioiden läpi
jos sä tahdot niin
what ever makes you happy


Muistan, että tuota biisiä kuunneltiin joskus 90-luvun lopussa kaverin ihastuksen kämpillä. Kaveri ihastuksineen kuherteli makuuhuoneessa ja me muut notkuimme kovalla vuodesohvalla, kuuntelimme Hectoria ja puhuimmme unelmistamme.

Silloin nousi kiivas väittely siitä, onko Jos sä tahdot niin kaunein rakkauslaulu EVER, vain onko laulun kertojaminä sellainen epätoivoinen hylätty miesystävä, joka lähestymiskiellosta huolimatta ulvoo viikonloppuöisin entisen naisensa parvekkeen alla että "hei, avaa nyt, mä teen IHAN MITÄ VAAN, pliis...".

Huomaan, että mietin samaa edelleen...

2 kommenttia:

  1. Ha-haa, löysinpäs tän blogin ja taidan olla vielä eka kommentoija. Täällä sitä vaan kirjotellaan ja jopolla mennään. ;)

    VastaaPoista
  2. Tere tulemast! ;) Täällä sitä jaaritellaan, ja kommentit on oikein tervetulleita!

    VastaaPoista