4.4.2010

Haaveilusta

Puuhakas ystäväni oli taannoin meillä yökylässä, ja ryhtyi tyhjentämään tiskikonetta. Taloutemme kaikki veitset, lusikat ja haarukat olivat tiskissä, ja laatikko ammotti tyhjyyttään. "Miten teillä on nää lusikat ja muut täällä laatikossa? Onks ne asennossa haa-vei-lu?", tivasi puuhakas ystävä.

Kysymys oli tuplahämmentävä. Ensinnäkin en ollut tullut koskaan miettineeksi, mikä järjestys siellä laatikossa vallitsee. Todennäköisesti täysin satunnainen. Ja toiseksi en ollut koskaan ajatellut, että haarukat, veitset ja lusikat voisivat olla asennossa "haaveilu".

Tuumasin, että haaveilu kuulostaa aina hyvältä - vaikka sitten kysymyksessä olisikin keittiön laatikko. Siitä lähtien olen pitänyt huolta, että laatikossani vallitsee haaveiluhenkinen kuri ja järjestys.

3 kommenttia:

  1. Kävin hetimiten tämän luettuani tarkistamassa meidän järjestyksemme. Se oli luhaa vei. Korjasin asian haaveiluksi ja odotan jännityksellä huomaako vaimo mitään.

    VastaaPoista
  2. Huomasi :) ja vaihtoi järjestystä, koska oli tottunut toisenlaiseen. Mutta hyvä perusteluni meni läpi ja niin meillä siirryttiin pysyvästi haaveiluaikaan.

    VastaaPoista