16.11.2011

Anti-Kuukauden Kirja

Tämä on varoitus! Tähän kirjaan ei kannata tarttua missään olosuhteissa. Ainakaan ostotarkoituksessa, vaikka sitä jouluhuumassa yritetäänkin lahjapaketteihin tyrkyttää. Marraskuun ANTI-Kuukauden Kirja on Jukka Itkosen runokirja Lumilyhdyn valossa. Pieni, vaaleansininen harmittomannäköinen opus, josta ajattelin löytyvän kivoja runonpätkiä joulukirjeisiin. Vaan ei! Kammottavinta runohuttua pitkään aikaan! Väittävät esittelytekstissä, että kirja on "...kokoelma Jukka Itkosen ennen julkaisemattomia, talvisia runoja, joissa yhdistyvät Itkoselle tuttuun tapaan lämmin huumori ja pienten hetkien herkkyys. Runoissa kohtaavat hienovaraiset tunnelmat ja talviset tarinat."

No juu. Runot ovat tyyliä "Maassa puhdas lumi, pyörästä puhkesi kumi." (Ei, tämä ei ollut lainaus Itkoselta. Ihan ite keksin.)

Hyvä ihminen, älä kiusaa ketään joululahjan saajaa tällä kirjalla. Säästä rahasi! Jos haluat välttämättä lahjoittaa huonoja runoja, osta pieni vihko ja runoile itse. Lopputulos on vähintään tämän kirjan tasoa, jos ei parempikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti