11.2.2010

Mahdollisia maailmoja




Talvinen työreissu Kuopioon. Pitkän seminaaripäivän jälkeen haahuilin lumisateessa Kallaveden rannassa. Reissussa ollessani mietin usein mahdollisia maailmoja. Millaista elämä ja arki olisi jossain ihan muualla? Minkälaista olisi asua vaikka tuossa kerrostalossa, josta on näkymä järvelle ja hassut reikäkuvioidut parvekkeet? Tai tuossa keltaisessa puutalossa, jossa on puuleikkauksilla koristellut ikkunanpielet?

Mahdolliset maailmat on oma mielikuvitusleikkini, jossa kuvittelen itseni johonkin vieraaseen kaupunkiin, sopivaan asuntoon, sopivalla ammatilla ja sopivilla tykötarpeilla varustettuna. Mahdollisia maailmoja voi löytää ihan mistä vaan, Kuopiosta, Södermalmilta, Assisista, Visbystä, Loviisasta, Fiskarsista, Amsterdamista…

Visbyssä asuisin pienessä talossa Ringmurenin kupeessa. Työkseni väsäisin savikippoja (suosittu ammatti sillä saarella). Etupihalta olisi näkymä alempana rinteessä oleville raunioille ja kattojen yli merelle. Tykötarpeiksi tarvittaisiin hipahtavat pellavavaatteet, merituulen tuivertama tukka ja uskollinen kultainen noutaja, jonka kanssa voisi kuljeskella rannoilla sitten, kun ruskettuneet turistit ovat kaikonneet ja sumu nousee mereltä.

Assisissa olisin kirjailija, joka viimeistelee historiallista romaaniaan pienessä ullakkoasunnossa, jonka takorautaparvekkeella kukkivat pelargoniat. Aamulla heräisin kirkonkellojen moukunaan. Lämpimässä illassa kävelisin läheiseen ravintolaan syömään valkosipulilta tuoksuvaa pastaa ja juomaan viileää valkoviiniä.

Fiskarsissa asuisin vanhassa punamullalla maalatussa talossa, jossa on valkoiset ikkunanpielet. Lattioilla olisi räsymatot ja uunin päällä köllöttelisi muutama raidallinen kissa. Kalusteet olisin itse entisöinyt, tietenkin. Päivisin opettaisin lapsia montessorikoulussa ja iltaisin värjäisin villalankoja kasviväreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti