9.9.2011

Pussikaljaa!

Nyt, kun minulla on sekä aikaa että läjä Hullujen päivien leffalippuja, olen päättänyt istua elokuvissa oikein urakalla.

Ensin menin katsomaan Pussikaljaelokuvan. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, sillä kyseinen kirja on kaikista sen saamista ylistävistä arvioista huolimatta pyörinyt hyllyssä vuosia - ja kirjanmerkki on edelleen jossain sivun 58 kohdalla. Mutta leffapa olikin jollakin hassulla tavalla aika mainio. Kyllä näiden tyyppien seurassa yhden kesäisen vuorokauden viihtyy! "Menisitte töihin hipit, saatana!"



Sitten menin katsomaan Sairaan onnellisen. Elokuva tapahtuu jossakin norjalaisessa tuppukylässä, jossa on lunta kaulaan asti ja siellä hankien keskellä kaksi taloa. Setting oli hieman ahdistava - etenkin kun tietää, että vastaavia olosuhteita on luvassa Suomeenkin kohtapuoliin. Mieluummin helteinen Kallio kuin talvinen Norja... Tarinan ytimessä oli naapureiden välinen neliödraama, ja piinaavia tilanteita oli ahdettu pariin tuntiin niin paljon, että myötähäpeäkiintiö täyttyi reilusti. Päädyn arvioon "ei ihan huono, mutta aika outo".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti