18.9.2010

Ei hyvältä näytä

Telkkarin sisustus-, tuunaus- ja puutarhaohjelmat masentavat tavallisen yrittelijän. Niissä kaikki menee aina vähän liian hyvin, monimutkaiset terassirakennelmat syntyvät silmänräpäyksessä ja mittavakin remontti hoituu hissimusiikin säestyksellä ennen lopputekstejä.

Ajattelin, että voisin SkodaMiehen kanssa myydä eteenpäin ohjelmaformaatin, jonka nimi on "Ei hyvältä näytä". Siinä suuria itsestään luulevat amatöörinikkarit ja -puutarhurit käyvät mahdottomilta tuntuvien hankkeiden kimppuun, ja verta, hikeä ja kyyneliä säästämättä näytetään, kuinka homma TODELLA etenee. Kuinka sahalta haetaan mittavirheiden takia puutavaraa niin monta kertaa, että myyjä alkaa jo kohotella kulmiaan. Kuinka ruuvit katkeilevat, mutterit hukkuvat ja porasta loppuu akku aina ratkaisevalla hetkellä. Kuinka kaatosade kastelee vastamaalatun seinän raidalliseksi. Kuinka hankkeet venyvät ja vanuvat loputtoman pitkiksi (niin pitkiksi, ettei kehtaa tuttaville enää edes mainita niistä).

"Ei hyvältä näytä" on ukkini käyttämä tokaisu, joka kumeasti lausuttuna voisi päättää ohjelman jokaisen jakson.

Ainakin lähipiirissä lämmettiin formaatillemme! Lupasin omistaa yhden jakson velipojan vuoden -78 Minille, joka on paloiksi purettuna vallannut vanhempiemme autotallin. Vuosiksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti