17.8.2011

Matkamuistoja

Näin naputtelin aivan elokuun alussa, kun asuntoauto täristeli halki suomalaismaiseman.

"Mopiiliyhteys oli tänään totisessa testissä Hankasalmelle johtavalla mutkaisella tiellä. Pellolla märehti äyssirelehmä ja järvikin pilkahti. Kesä-Suomea parhaimmillaan!

Vielä eilen oltiin Kokkolassa ihmettelemässä asuntomessuja ja treffaamassa vanhaa kaveria vuosien takaa. Maanantai-iltana Kokkolaan saapuessa meinasimme pökertyä omaan nerokkuuteemme, kun tajusimme, että aivan messualueen vieressä, meren rannalla, on leirintäalue. Sinne! Vaan ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa: alue oli täynnä, ja jouduimme menemään kaupungin toiselle reunalle lisäalueelle. Merinäköalan sijaan saimme näköalan soraiselle parkkipaikalle ja jumalanhylkäämille lautaparakeille. Lämmin suihku sentään oli tarjolla, ja sitä piti hyödyntää aamuin illoin, jotta saatiin rahoille edes jotain vastinetta. Toisaalta aloin olla jo kypsä maksamaan lämpimästä suihkusta: aamu-uintilämpötilat kun ovat tähänastisen matkan aikana olleet vähintäänkin hyytäviä, sellaista 12 astetta…

Asuntomessuilla riitti kyllä pällisteltävää, mutta ökytaloja enemmän spontaania ihastusta herätti Kokkolan vanhakaupunki Neristan. Siellä oli pakko hiippailla hieman kameran kanssa, vaikka koivet olivat jo miltei sanoneet sopimuksen irti…"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti