11.4.2011

Dagens foto

Vuonna 2010 kuvasin "dagens fotoja". Sain jostain (varmaankin jonkun blogista) päähäni, että otan yhden kuvan joka päivä. Jostakin asiasta, joka on päivän aikana kameran eteen sattunut, sen kummemmin suunnittelematta ja miettimättä. (Yritin moista jo vuonna 2009, mutta hanke tyssäsi kameran hajoamiseen kesken vuoden.)

Vuoden aikana kuvia kertyi läjäpäin, koska monena päivänä tuli otettua useampikin räpsy, joiden joukosta sitten valikoitui SE päivän kuva. Riemastuttavaa oli, että tuon vuoden aikana tuli kuvattua paljon sellaistakin, mikä yleensä jää huomiotta. Sillä niinhän se on, että valokuvakansioita selatessaan päätyy ikuisten juhlien ja lomamatkojen putkeen, jossa arkea ei vilahda edes nimeksi. Asia on tosin ehkä hieman muuttunut digikamera-ajan myötä, kun kuvia voi räpsiä huoletta enemmänkin kuin 24...

Mutta silti. Harvoinpa sitä asiakseen kaivaa kameran esiin ja ryhtyy kuvaamaan iltateekuppiaan, räystäältä roikkuvia jääpuikkoja, kadunvarren kylttejä, kesän ekaa jäätelöä tai keskeneräistä sukantekelettä.

Dagens foto -vuonna kamera kulki mukana melkein koko ajan ja joka paikassa, ja ikuistettua tuli monenlaista menoa ja meininkiä.

Nyt kuvat lojuvat vielä tietokoneen muistissa, mutta haaveenani on tehdä niistä kansio, jossa juhlat ja arjet, ilot ja surut, tutut ja vieraat - kaikki vuoden 2010 jutut - ovat suloisesti samoissa kansissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti