22.3.2011

Miljoona, miljoona, miljoona...

...bliniä! Tuoksua, tuoksua, tuoksua suolakurkun! Siinä tiivistetysti taannoisen venäläisen illan sisältö. Smetanan ja voin kulutus oli kovaa - Suomen Kuvalehden kannessa samana päivänä mainostettu rasvakapina kävi toteen saman tien. Mutta kuten kokkiesikuvani ohjeisti: blinejä EI paisteta millään rypsiöljyillä! Uskoin, ja valelin lättyjä oikealla voisulalla mennen tullen. Ja totisesti: hyvää tuli! Blinireseptejä on maailma väärällään, mutta minä nappasin omani Koti ja keittiö -lehden nettisivuilta.

Alkuruokana tarjoiltiin tietenkin suolakurkkuja ja hunajaa, väliruokana blinejä, pääruokana pelmenejä ja jälkiruuaksi oli jääkarpaloita kuuman kinuskikastikkeen kera. Mahat killillään lauleskelimme (uikutimme) Uralin pihlajaa.

Ja suolakurkkukammoinen vieras joutui kasvamaan ihmisenä: "söin, kun muuta ei ollut tarjolla". Reipas tyttö! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti