10.12.2010

Frank is not my man

Töllöttimessä (FST vitosella) pyörii sarja Tanskalainen maajussi, jossa Frank asuu perheineen vanhassa valkoiseksi rapatussa talossa peltojen keskellä. Ohjelman nimi on hämäävä, sillä Frank on enemmän elämäntapahippi kuin oikea maajussi. En oikein tiedä, mistä Frank perheelleen leivän repii, sillä tämän päivän jaksossa kerrottiin, viljasatoa oli kertynyt kesän aikana vain kaksi puolikasta säkkiä. Ehkä Tanskan televisio kirjoittaa Frankille shekin jokaisesta kuvatusta jaksosta. Muun muassa tämmöistä tilalla puuhataan:

Talonpito vaatii rahaa ja Frank lähtee Århusiin myymään yrttejään ja pullottamaansa koivunmahlaa. Ja nikkaroitavaa riittää, sillä hanhetkin tarvitsevat mukavan asumuksen.

Frankilla on kädet täynnä töitä, sillä navetan ovi on saatava valmiiksi, tupa viimeisteltyä ja kohta on ensimmäiset vuohetkin lahdattava sekä omenapuut oksastettava. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia.


Rasittavinta Frankissa on se, että mies tekee koko ajan kaikkea, mutta ei tunnu saavan oikein mitään valmiiksi. Ohjelma loikkii puuhasta toiseen niin, että heikompaa sohvalla hengästyttää. Esimerkiksi tänään Frank esitteli ensin viljasatoaan ja rottien tekemiä koloja aitassaan, mutta päättikin sitten korjata vanhan reen. Kesken rekiurakan hän menikin sisälle katsomaan, kun vaimo tekee leipää. Reki jäi kesken. Sisällä ollessaan Frank esitteli katsojille vanhan puuhellan, jonka hän oli köijännyt taloon sisään. "Mutta tätä ei voi käyttää, sillä siinä ei ole savupiippua. Ja sitä minulla ei ole nyt aikaa tehdä, sillä pitää mennä tappamaan hanhia", totesi Frank iloisesti. Kun hanhet oli lahdattu ja tuotu keittiöön, Frank lähti pusikkoon katkomaan oksia tehdäkseen kelkan pojalleen. Ja siihen se jakso sitten loppuikin (ei kelkasta vilaustakaan).

Luojan kiitos Frankin vaimo tuntuu olevan pitkämielisempää sorttia kuin minä. Näin jo sieluni silmin itseni ravistelemassa Frankkia sinisen työtakin kauluksista ja kirkumassa, että VOISITKO JOSKUS VAIKKA JONKUN JUTUN TEHDÄ IHAN KERRALLA VALMIIKSI ASTI, PRKL! Silloin ohjelma todellakin sisältäisi voimakkaita kohtauksia.

Onneksi, onneksi Frank is not my man.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti