6.11.2010

Muumin näköinen nainen

Ihailen salaa kerrospukeutujia. Lehdissä ja NoaNoan näyteikkunassa näyttää niin kivalta, kun päällekkäin on puettu kaksi vähän erimittaista hametta, paksut sukkikset, lyhythihainen paita, pitkähihainen paita, neuletakki ja huivi ja… Muotiblogeissakin sanotaan, että syksyssä ihaninta on se, että ”voi taas kerrostaa päälle villaa”.

Entäpä meikäläisen todellisuudessa…? Kun kerrostan päälle kaksi paitaa ja kiedon kaulaan huivin, olo on kuin Muumipeikon ja Michelinukon risteytyksellä. Se ei välttämättä NÄYTÄ siltä, mutta tuntuu! Kaksi hametta ja sukkahousut? Pelkkä ajatus alkaa kuristaa, puristaa ja kutittaa!

Olen onnellisimmillani olosuhteissa, joissa pärjää yhdellä kohtuullisen ohuella vaatekerroksella (plus alusvaatteilla). Suomen kesä on oikeastaan siinä suhteessa aika optimaalinen. Paita ja housut. Paita ja hame. Kenkiin ei tarvita sukkia ja pihalla voi viipottaa avojaloinkin. Takkia ei tarvita. Oih onnea!

Tuota auvon aikaa odotellessa psyykkaan itseäni kestämään marraskuista todellisuutta, jossa kerrostaminen on kansallinen pakko. Sukkahousut ovat saatanan keksintöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti